Čokoládový fondant

Rýchly, jednoduchý, elegantný – práve takýto je čokoládový fondant

Suroviny 

150 g nakrájaného masla plus trochu na vymazanie

1 plná lyžica hladkej múky plus trochu na posypanie

150 g kvalitnej tmavej čokolády

3 veľké vajcia

75 g krupicového cukru

  1. Rúru predhrejte na 200°C. Maslom vymažeme dno aj boky keramickej alebo kovovej formy. Spodok a boky posypte kakaom.Na spodok formičiek dajte malý kruh papiera na pečenie.
  2. Nad horúcou parou, za občasného miešania v miske roztopte  maslo s čokoládou. Nechajte trochu  vychladnúť
  3. V druhej mise vyšľahajte vajcia s cukrom. Keď čokoládová zmes trochu vychladne, primiešajte ju k vyšľahaným vajciam a dôkladne zmiešajte. Nakoniec jemne zapracujte múku do cesta.
  4. Cesto nalejte do formičiek a dávajte pozor, aby ste ich nenaplnili až po vrch. Takto pripravené fondanty vložte na niekoľko hodín do chladničky, ale pred pečením ich nechajte zohriať na izbovú teplotu
  5.  Pečte 5-6 minút v kovových alebo 15 minút v keramických formičkách. Boky by mali byť na dotyk tuhé, ale vrch mäkký. Ostrým nožom oddelte zákusok od bokov formičky. Vyklopíme ich na tanier a ihneď podávame

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *