Jednoduchý cheesecake

Americké stránky sú plné x druhmi cheesecake-ov a my sme len ticho závideli a predstavovali si ako vlastne tento typ koláča môže chutiť. Ale my slovenský národ sme vynaliezaví a keď náš trh neponúka syr typu philadelpia (alebo sa občas objaví na regáloch ale je veľmi drahý) tak si ho nahradíme jednoduchým jemným tvarohom bez hrudiek a vois la cheesecake je na svete 🙂  Verte mi, veľa Bratislavských elit cukrární používa túto fintu 😛

aviary-photo_131246443522831258

Budete potrebovať:

250 g maslových sušienok

80 g masla

1kg  jemného tvarohu

200 g kryštálového cukru

1 polievková lyžica zlatého klasu

Štipka soli

5 vajíčok

1 lyžička vanilkovej arómy

240 g kyslej smotany

Citrónová kôra z jedného citróna

 

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Keksy rozdrvíme valčekom alebo v kuchynskom robote a spolu s rozpusteným maslom vymiešame na cesto. Rovnomerne rozložíme do formy s priemerom 26 cm a popritláčame pomocou lyžičky k forme. Vložíme do rúry a pečieme 13-15 minút. Hotový korpus necháme úplne vychladúť

Pripravíme si tvarohovú plnku:

  1. Tvaroh vyšľaháme s cukrom pomocou ručného mixéru, pridáme lyžicu zlatého klasu, citrónovú kôru, štipku soli a vanilkovú arómu. Do tvarohovej masy pridáme po jednom vajíčka. Na koniec vmiešame kyslú smotanu. Zmes nalejeme na vychladnuté “cesto” a vložíme do rúry vyhriatej na 150°C. Pečieme 45-55 minút.
  2. Cheesecake necháme po pečení vo vypnutej rúre ďalšiu pól hodinu. Ďalej necháme úplne vychladnúť v chladnejšej miestnosti alebo v chladničke až potom ju vyzdobujeme.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *