Kysnutý marhuľový koláč

Je čas vyprázdniť zásoby kompótov v špajze. Je jedno či použijete marhule alebo slivky, výsledok bude vždy rovnako úžasný a nostalgický. Ako keby ste jedli babkin koláč pripravený   z čerstvých marhúľ 🙂

Budete potrebovať:

Na kvások:

  • 1 1/2  kryštálového cukru
  • 3/4 kocky droždia
  • 2 dl teplého droždia

Na mrveničku:

  • 4 Pl kryštálového cukru
  • 2Pl zmäknutého masla
  • 3 Pl hrubej múky

Cesto:

  • 270g polohrubej múky
  • 40g celozrnnej hladkej múky
  • 80g zmäknutého masla
  • 2 vajcia
  • 1 1/2 Pl kryštálového cukru

  1. Najprv si pripravíme kvások. Zmiešame cukor a rozdrvené droždie s vlažným mliekom. Necháme  postáť aspoň 10 minút.
  2. Pripravíme si mrveničku zmiešaním masla, cukru a múky.
  3. Do väčšej nádoby nasypeme dva druhy múky, vajcia, zmäknuté maslo cukor a kvások. Dôkladne zmiešame. Takto vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca hodinu
  4. Vykysnuté cesto vložíme na pomúčený plech, poukladáme  naň na polovicu pokrájané marhule a nakoniec posypeme mrveničkou
  5. Cesto vložíme do vyhriatej rúry (180°C ) a pečieme 35 minút

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *