Tvarohovo-syrové pagáčiky

Jeden z najlepších pocitov je, keď objavím naozaj kvalitný recept, ktorý si potom hrdo vložím do môjho zakladača. A dnes sa to práve stalo, keď som na internete našla tento úžasný recept na tvarohovo syrové pagáče (oplatilo sa prečítať si vyše 20 receptov), sú jemné mäkučké a vychvaľuje si ich celá moja rodina . Dúfam, že vám budú chutiť a aj vy si ho vložíte do kuchárskej knihy

pagáč

pagáč

 

Na pagáče budete potrebovať :

600g hladkej múky

230g živočíšneho masla

2 žĺtky

500 g jemného hrudkovitého tvarohu

400g kyslej smotany

42g (1 kocka) droždia

Mlieko+ 1pl cukru na vykvasenie droždia

1,5 Pl soľ

300g syru eidam alebo gouda

1 vajce na potretie

 

  1. Pripravíme si kvások – z rozdrobeného droždia cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások a necháme vykysnúť
  2. Pripravíme cesto : Zmiešame ostatné suroviny(100g strúhaného syra, zvyšok na posypanie)  okrem soli (pridávame ho až na konci) a vypracujeme z neho hladké cesto, do ktorého zapracujeme soľ.
  3. Vypracované cesto odložíme na hodinu na teplé miesto.
  4. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, ktoré 3-4 krát preložíme aby bolo vrstevnaté.
  5. Pomocou okrúhlej formy cesto vykrojíme a preložíme na plech
  6. Pripravené pagáčiky potrieme jemne vyšľahaným vajíčkom a nakoniec nasypeme syr
  7. Vložíme do dopredu vyhriatej rúry (190-200°C) upečieme dozlatista

 

.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *