Vanilková ryža v mlieku

Ryža v mlieku patrí medzi obľúbené recepty v mojej rodine, preto sa ju pokúšam neustále zdokonalovať, meniť príchute a ovocné polevy, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou tejto sladkosti. Keďže je jeseň prinášam vám vanilkovú verziu s jablkami a škoricou 🙂

riža v mlieku

Budete potrebovať:
1 šálku guľatozrnnej ryže
550 ml mlieka
40 g cukru z kokosových kvetov (postačí aj hnedý cukor)
200 ml smotany na šľahanie
1 lyžica živočíšneho masla
1 lyžica vanilkového pudingu v prášku

Na jablkovú polevu:
3 zelené jablká
0,5 dl vody
1 lyžica medu
pól lyžičky škorice

1. Do rajnice nalejeme mlieko, umytú ryžu, smotanu na šľahanie a pomiešame. Varíme na miernom ohni. Pridáme tiež cukor, lyžicu práškového pudingu rozpustnej v troške mlieka a maslo. Občas pomiešame aby sa ryža nepripálila. Ryžu varíme, kým nezmäkne.
2. Ošúpané jablká pokrájame na malé kocky. Nasypeme ich do rajnice a aby nám neprihoreli prilejeme trošku vody a následne osladíme medom a dochutíme škoricou. Pár minút povaríme.
poznámka: ak sa vám ryža zdá príliš hustá pokojne pridajte viac mlieka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *